top of page

EDUCATIE

HOOFDVAKDOCENT SAXHOORN

Koninklijk Conservatorium Antwerpen

LERAAR KOPER/BRASSBAND

Kunsthumaniora Brussel

LERAAR KOPER / Groepsmusiceren / Directie Instrumentale muziek

GO! Academie voor Muziek & Woord Willebroek

Anker 1
Logo_zwart_digitaal_f742a46cea1d1b97a7e6
lute.jpg

Wij leiden professionele musici met een uitgesproken artistieke persoonlijkheid op…

De opleiding Muziek van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen leidt bevlogen talenten op tot unieke artistieke persoonlijkheden, die door professionele excellentie, creativiteit en knowhow een actieve rol kunnen opnemen in het lokale en internationale muzieklandschap en binnen de samenleving.

… door excellent onderwijs op maat

Via individueel geoptimaliseerd onderwijs kan elke student zich ontplooien naar de hoogst mogelijke artistieke norm. Een internationaal gerenommeerd docentenkorps zorgt voor een doorgedreven individuele coaching binnen de verschillende specialisaties. Dit muzikale meesterschap wordt ondersteund door een brede basis aan artistieke, muziektheoretische en algemeen culturele competenties en vormgegeven binnen een waaier aan praktijkgerichte professionele ervaringen.

… met een kritische en open blik

We focussen sterk op onderzoek in de kunsten, gelinkt aan de artistieke uitvoeringspraktijk. Door de permanente actualisatie van het studieaanbod interageert de opleiding bovendien met de artistieke, (socio)culturele,  economische en maatschappelijke evoluties in het professionele muzieklandschap.

… in een internationale context

Door hun opleiding te situeren binnen een professionele context, stimuleren we studenten om zich actief te profileren binnen het actuele internationale werkveld. De unieke Kunstcampuswerking met deSingel, de inbedding in de AP-Hogeschool en de vele (inter)nationale partnerships zorgen hierbij voor uitzonderlijke opportuniteiten die optimaal worden benut binnen de opleiding als entiteit, maar ook voor elke unieke student.

We cannot always build the future for our youth, but we can build our youth for the future.

Franklin D. Roosevelt

Prd2018-73.jpg
Logo Kunsthumaniora Brussel.png

Kan je ook niet zonder muziek? Wil je niets liever dan de hele dag zingen of je instrument bespelen? Ben je creatief bezig met muziek op computer of schrijf je zélf muziek? Dan is Kunsthumaniora Brussel dé school voor jou!

Je start met een opleiding waarin passie centraal staat, met gelijkgestemden die elkaar stimuleren en motiveren, en dit onder begeleiding van een gedreven leerkrachtenteam. Deze leerkrachten staan met beide voeten in het muziekleven, zowel uitvoerend als creërend, en zijn tevens gepassioneerde lesgevers. Zij zullen je helpen jouw talenten maximaal te ontplooien!

Kunsthumaniora Brussel biedt naast de algemene vakken een stevige muzikale en theoretische vorming. Je krijgt anderhalf uur individueel les hoofdinstrument én een half uur tweede instrument.  Daarnaast speel je samen met je medestudenten in kamermuziekensembles en het symfonisch orkest. Tijdens de projectweken wordt vaak cross-over gewerkt. De vele concerten en voorstellingen geven je de kans om uit te groeien tot een jonge, gedreven podiumkunstenaar.

Lode Violet is actief als leraar Koper / Brassband

GO! Academie Willebroek.png
47472703_2417076421654518_56751863683560

Passie voor muziek?

In onze academie leer je vanaf 8 jaar een instrument bespelen, je kan zangles volgen of je voorbereiden op een musicalcarrière.

Uiteraard vraagt dit alles om een degelijke muzikale basis die je krijgt tijdens de praktische en afwisselend lessen muziekatelier en muziekstudio.

 

De instrument- en zanglessen zijn individueel en de lesmomenten spreek je af met de betrokken leraar. De lessen muziekatelier en muziekstudio zijn in groep, er zijn aparte groepen voorzien voor kinderen, tieners en volwassenen.


Ook dirigenten in spe kunnen bij ons terecht, dit vanaf 15 jaar.

Lode Violet is actief als leraar Koper, Instrumentale Directie & Groepsmusiceren.

bottom of page